Michelin Pilot Road 5 GT

Ik ben nooit zo’n voorstander van persberichtjes citeren etc. maar deze word ik wel blij van eigenlijk. Zelf heb ik altijd met plezier rond gereden op de Michelin Pilot Road 4 (nu op een Metzeler Roadtec 01, niet slecht maar ook niet onverdeeld gelukkig) en was teleurgesteld dat er geen GT versie was van de nieuwe Pilot Road 5.

Daar is nu verandering in gekomen, Michelin heeft onlangs de nieuwe Pilot Road 5 GT uitgebracht, speciaal voor zware toerfietsen als de Yamaha FJR1300, BMW R1200RT en K1600GT, Honda Pan European 1300, Kawasaki GTR 1400 etc.

Meer informatie, inclusief downloadbare PDF en bandenmaten is te vinden op de site van Michelin: https://www.michelin.com/en/press-releases/the-new-michelin-road-5-gt-tire-the-road-tire-for-fans-of-motorcycle-touring/ 

Update. Het gebruik van de Michelin Pilot Road 5 GT wordt afgeraden op een BMW K1600GT. In voorkomende gevallen loopt de band aan tegen de achterwielophanging wat voor nare effecten kan zorgen. Zowel BMW als Michelin melden dat het niet aan hun product ligt, maar wil je een Michelin band dan is de Michelin Pilot Road 4 GT nog steeds het alternatief.

Plaats een reactie