Herinstallatie Garmin software voor BMW Navigator V

Onlangs mocht ik Windows opnieuw installeren op mijn laptop, met als gevolg dat ik ook alle software en instellingen kwijt was voor mijn BMW Navigator V software. Helaas ook alle waypoints (die stonden gelukkig ook in mijn Nav) en alle routes en tracks.

Als eerste maar eens Garmin Connect installeren. De Garmin Connect software kan je downloaden van http://software.garmin.com/nl-NL/express.html. Installeren, de Garmin Connect herkent de Nav (of Garmin) als je hem hebt aangesloten, opnieuw registreren en klaar. Binnen 2 minuten krijg je een nieuw bevestigingsmailtje.

clip_image002

Voordat je de maps op je PC installeren eerst even de Garmin Basecamp software (versie 4.6.2 per juli 2016) installeren. Deze kan je downloaden van http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4435.

Na installatie heb je dus Basecamp op je machine staan, maar behalve de standaard map zit er verder geen kaartmateriaal in. De autosnelwegen staan erin, maar verder wordt je er niet echt gelukkiger van. Inzoomen in Groningen met ‘detail level’ op highest geeft het volgende resultaat:

clip_image004

Daar kom je niet veel verder mee, en dus zal er kaart materiaal gedownload moeten worden.

Opmerking: als je je Garmin hebt aangesloten, en je kiest binnen BaseCamp de optie Sign In (er vanuit gaande dat je een MyGarmin account hebt) dan zie je het volledige kaartmateriaal ook. Dit zie je dan echter direct op je Navigator, het staat niet op je PC.

Omdat het (voor mij) een herinstallatie is kan het downloaden gebeuren vanaf de Navigator V zelf en hoeft er geen nieuw materiaal van Garmin gedownload te worden. Start Garmin Express en selecteer Map Options in de hoofdpagina.

clip_image006

Kies vervolgens de optie Install to Computer om het kaartmateriaal opnieuw te installeren op de PC. De optie Reinstall Map daarentegen download opnieuw het kaartmateriaal van Garmin, en dit kan dus geruimte tijd duren. Eventueel kan je het installatie pad van de software aanpassen.

Garmin Express geeft aan dat het ongeveer 1 minuut zal duren maar dat is vrij optimisch aangezien het kaartmateriaal via de USB poort naar de PC gehaald moet worden.

clip_image008

Na een paar minuten staat het kaart materiaal op de PC, en als je BaseCamp nu opstart zonder de Navigator aangesloten zie je dat het kaartmateriaal geupdate is. Inzoomen op de regio Groningen laat nu beduidend meer zien dan in het begin van deze blog.

clip_image010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s