Install to computer knop niet beschikbaar in Garmin Express

Als je kaartmateriaal van je Garmin of BMW Navigator wilt installeren op je computer kun je Garmin Express gebruiken. In het Garmin Express hoofdmenu selecteer je Map Options waarna je de optie Install to Computer kunt gebruiken.

Vrij onlangs (augustus 2016) zijn er geluiden dat deze optie niet beschikbaar is. De knop Install to Computer is licht grijs (‘greyed out’) en ook de Install location is leeg zoals te zien is in onderstaande afbeelding:

install-to-computer

Helaas is dit een onhebbelijkheid in Windows 10 en het wordt veroorzaakt doordat Microsoft wil dat drivers voor externe apparaten op een bepaalde manier digitaal ondertekend zijn. Lang niet alle driver software is dat, en dat geldt voor de Garmin software en firmware (in het apparaat) dus ook.

Het probleem is bekend bij Garmin en er wordt aan gewerkt.

Meer info op:

http://www.ukgser.com/forums/showthread.php/433141-Garmin-express-quot-Install-to-computer-quot-greyed-out?p=4462302

https://forums.garmin.com/showthread.php?358010-Install-Map-to-Computer&zebratwo=CJ

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s