Op de motor naar Spanje – Deel II

In mijn blog gisteren heb ik verteld over de heenrit van huis (Marknesse) naar Relleu in Spanje. Door omstandigheden kwam het er niet van om volledig binnendoor te rijden en moest er dus 2100 km snelweg afgeraffeld worden. Is wel te doen, maar leuk is natuurlijk anders…

Bij Benidorm denkt iedereen meteen aan witte, drukbevolkte stranden, en in juli/augustus klopt dat ook wel. Benidorm is een redelijk grote stad met heel veel hoogbouw, een lange boulevard en veel strand. Ik ben er niet in de buurt geweest deze keer. Wel geprobeerd, maar met de motor is dat gewoon niet leuk… van een afstandje toch nog geprobeerd een foto te maken. In de ochtend, tegenlicht, dus een prachtplaat is anders….

IMG_3128

Nee, dan is Villajoyosa (iets ten zuiden van Benidorm) veel leuker, bekend om zijn chocolade en feesten eind juli. Ook mooie stranden, maar ook een oud stadje waar je lekker doorheen kunt struinen. Het strand van Villajoyosa:

IMG_3110

Een doorkijkje bij Villajoyosa, met een zo goed als droge rivierbedding en uitzicht op de zee:

IMG_3102

Maar van die warmte word je zo loom dat elke motivatie om wat te gaan doen na 12 uur ’s middags gewoon verdwijnt. Dus na een paar dagen roept M. dat het tijd wordt dat ik maar eens wat ga toeren. Ik sputter iets over de warmte, waarop ze gewoon zegt “dan sta je om 6 uur op en rijd je om 7 uur weg”. Eigenlijk geeneens zo’n slecht idee, de temperatuur is dan prima, en je bent rond het middaguur weer terug en kan je de hele middag nog bij het zwembad zitten en van de Cervezas genieten.

Het binnenland achter Benidorm is echt prachtig. Ruig, rustig, soms droog, soms groen en heel vaak prachtige vergezichten. Het is moeilijk om niet elke 10 minuten te stoppen om foto’s te maken. De wegen zijn vaak van prima kwaliteit, dus dat verhoogt het rijplezier enorm. Je rijdt vrij snel naar grotere hoogte, en dat geeft ’s ochtends mooie uitzichten, waarbij de wolken nog gewoon in het dal hangen.

IMG_3059

Ook kan je best een tijd rijden zonder iets of iemand tegen te komen. Dat is ook verraderlijk, want jij verwacht geen tegenliggers in de bochten, maar zij verwachten natuurlijk al helemaal geen motorrijders van de andere kant. Oppassen dus.

Ook veel verlaten boerderijen, huizen, winkels en tankstations. Er zijn voldoende mogelijkheden om te tanken als je wat meer het binnenland in gaat, maar regelmatig kom je verlaten tankstations tegen.

IMG_3069

Huizen en boerderijen laten ze gewoon staan, overgelaten aan de elementen. In de loop der jaren zakken ze vanzelf in elkaar, maar het aantal fundamenten wat je onderweg tegenkomt waar helemaal niets meer van over is, is ontelbaar.

En bergen, rotspartijen, uitzichten, zoals al eerder gezegd, als je niet oppast stop je elke 10 minuten om een foto te maken. Leuk, maar zo kom je nooit meer ergens natuurlijk 😊

IMG_3051

Spanje is erg mooi om motor te rijden, er valt veel te zien en te doen, maar uiteindelijk is het niet handig om in juli en augustus dit te doen. Als je wilt rijden moet je echt ’s ochtends om 7 uur weg zodat je tussen 12:00 en 13:00 weer terug bent, daarna is het echt te warm om te rijden. De Spanjaarden gooien echt niet voor niets alles tussen 13:00 en 16:00 dicht, die schuilen gewoon voor de zon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s