BMW Zadel te zacht? Tijger Leathers!

Mijn vorige motor was een BMW R1200RT, en het zadel was bedroevend zacht. Bij mijn huidige motor (K1600GT) had ik gehoopt op een beter zadel, maar na 3 maanden en 8000 km kan ik concluderen dat dat niet het geval is. Het zadel is gewoon veel te zacht, lekker voor een uurtje rijden, maar een hele dag sturen voelt het aan als geloogd eiken. Pijnlijk dus.

Omdat ik niet direct zin had om 1200 euro uit te geven voor een Corbin zadel (wat overigens prima zadels zijn, ik had er eentje op de Pan European) ben ik bij Tijger Leathers in Den Haag geweest. Voor 90 euro wordt je zadel van nieuw schuim voorzien.

Voordat je je koffie op hebt is het schuim er al afgetrokken, en inderdaad, het stelt niets voor. De zadelverwarming wordt uiteraard wel veiliggesteld. In onderstaande foto zie je waar het verwarmingselement heeft gezeten.

IMG_2566

Het nieuwe schuim is geperst, en veel steviger dan het originele schuim. Het wordt in grote lijnen even op maat gezaagd en dan mag je proefzitten. Zelfs dat zit al beter. Als het goed is wordt het verder afgewerkt (gezaagd en gevijld) waarna het verwarmingselement er weer op gaat zoals je op deze foto kunt zien:

IMG_2573

Het originele dekje gaat er weer op, en alles bij elkaar is het met een uurtje gebeurd.

De rit naar huis is een verademing. Het zadel is zeer stevig, voor sommigen misschien zelfs hard, maar dit is wel de manier om het op langere ritten vol te houden. De 150 km naar huis gingen er soepel, ondanks de warmte (ca. 30 graden).

De komende weken even aanzien hoe het gaat, je kan altijd terugkomen om het zadel nog een beetje bij te laten werken. Mijn eerste indruk is erg goed en zeker een aanrader!

Tijger Leathers vind je aan de Minckelersstraat 54 in Den Haag, 10 minuten rijden vanaf de A13, en prima bereikbaar. Meer info op http://tijgerleathers.nl/

IMG_2576

Een gedachte over “BMW Zadel te zacht? Tijger Leathers!

  1. Pingback: R1250GS Adventure – 40 Years GS Edition | Be-LeefMotorrijden.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s